Man van de week Premium Corner

Eenzame kapitein loodst Vastned door coronastorm

26 april 2021

Topman Reinier Walta (46) moet vertrouwen van aandeelhouders zien terug te winnen. Vastgoedfonds Vastned komt volgende week met cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Waarvan kennen we de nieuwe topman?

Dat is eenvoudig: van Vastned zelf. Reinier Walta kwam in 2014 in dienst van Vastned als financieel directeur (CFO). Afgelopen april werd hij tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering (ava) benoemd tot CEO, een functie die hij sinds december al ad interim bekleedde na het vertrek van Taco de Groot. Walta studeerde fiscaal recht aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit, en specialiseerde zich in vastgoed aan de Amsterdam School of Real Estate. Daarna werkte hij voor accounts- en ­adviesorganisatie PwC, ING Real Estate, en (tot zijn overstap naar Vastned) het staatsfonds van Abu Dhabi.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.