Premium Lock Hoelang houdt box 3 nog stand?

22 februari 2021Leestijd: 2 minuten
Hoelang houdt box 3 nog stand? Foto: ANP.

Op maandag 15 februari dienden in de rechtbank van Haarlem proefproces twee en drie tegen de Belastingdienst. In geschil: de belasting in box 3 over 2017 en 2018.

Meer dan 60.000 spaarders deden mee aan het ‘massaal bezwaar’ tegen de box 3-belasting over deze jaren. Zij dienden een klacht in met de strekking dat de belasting op spaargeld veel hoger is dan de rente die zij erover ontvangen. Dus is de heffing in hun ogen (veel) te hoog.

De Bond voor Belastingbetalers en de Belastingdienst hebben afgesproken om zes proefprocessen te voeren. Die vormen, zo zeiden zij tegen de drie Haarlemse rechters, een goede afspiegeling van de klachtenberg. Het ene proefproces gaat over een alleenstaande met uitsluitend spaargeld, het andere over samenwonenden met zowel spaargeld als beleggingen. Enzovoorts.

Massaal klagen als traditie

Het massale klagen over box 3 begint een traditie te worden, die teruggaat tot het belastingjaar 2013. ‘En nu is het 2021, en zitten we hier weer,’ vatte Cor Overduin, de belastingadviseur van de bezwaarmakers, de al jaren durende onvrede over de vermogenstaks samen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw