Koopkracht Premium Corner

De reële lonen gingen er in 2020 met 1,7 procent op vooruit

11 januari 2021Leestijd: 1 minuut

Het jaar 2020 mag dan wel de geschiedenisboeken ingaan als een slecht jaar, maar voor de cao-lonen was het dat in elk geval niet. Die stegen afgelopen jaar namelijk met gemiddeld 3,0 procent, blijkt uit cijfers van het CBS. En dat terwijl de consumentenprijzen maar met 1,3 procent stegen. De reële lonen gingen er dus 1,7 procent op vooruit. Dat de lonen in de lift zaten ten tijde van de coronacrisis, komt doordat driekwart van de cao’s eerder is afgesloten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.