Pensioen Premium Corner

Meer omslag of juist meer kapitaal?

09 september 2020Leestijd: 2 minuten

Nu het besluit over de toekomst van het pensioenstelsel is genomen – met minder zekere, maar mogelijk hogere uitkeringen – komt de volgende pensioenvraag in beeld: moeten we meer naar een ‘omslagstelsel’ toe? Waarbij, net zoals bij de AOW, werkenden elk jaar de uitkeringen van gepensioneerden betalen? En zou het stelsel minder moeten leunen op het sparen voor het eigen pensioen?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.