Huizenmarkt Premium Corner

Lagere overdrachtsbelasting voor starters toch niet zaligmakend

27 juli 2020

De overdrachtsbelasting voor een huis bedraagt 2 procent. Doorstromers betalen die doorgaans uit de overwaarde. Starters moeten de belasting met spaargeld betalen. Bijlenen in de vorm van een hogere hypotheek kan niet, want de hypotheek mag niet hoger zijn dan de waarde van het huis. Bij een koopprijs van 250.000 euro betaalt de starter 5.00 euro overdrachts-belasting, naast de kosten voor de notaris en de makelaar.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.