Mijn aankoop Premium Corner

‘Ik ben altijd al fan geweest van Henneman’

21 juni 2020Leestijd: 2 minuten

‘In 2015 kocht ik een grachtenpand in Amsterdam. Ik heb het drie jaar lang grondig gerenoveerd, zodat het de komende honderd jaar weer mee kan. Daarnaast wilde ik in dit huis iets doen met kunst­objecten.

‘Ik ben altijd al fan geweest van kunstenaar Jeroen Henneman. Als twintigjarige jongeman had ik nog niet zo veel geld voor kunst, dus kocht ik twee posters in de museumwinkel van Boijmans Van Beuningen. Op één van die posters stond een werk van Jeroen Henneman. Jaren ­later, eind jaren tachtig, kocht ik mijn eerste echte officiële kunstwerk in het atelier van Henneman in Amsterdam. Dat waren drie tekeningen die dienden als voorstudie voor een groot olieverfdoek, genaamd Het atelier aan de Vossiusstraat.

De Kus is prachtig symbool voor liefde en eerbetoon aan Henneman’

Wouter Deelman (62)

CEO van Travel Electric in Amsterdam

 

Aankoop: Kunstwerk De kus

Prijs: € 50.000

‘Inmiddels heb ik verschillende creaties van Henneman en heb ik daardoor een speciale band met hem. Hij is een vriend geworden. We bespraken mijn wens dat ik graag De kus in mijn woonkamer wilde. Het is namelijk een prachtig symbool voor de liefde. Omdat hij een van mijn favoriete kunstenaars is, is het ook een soort eerbetoon aan hem.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner