Belasting betalen Premium Corner

Ondernemers krijgen 24 euro compensatie voor eHerkenning

22 juni 2020

Bedrijven die sinds 1 januari moeten betalen om belasting te mogen betalen, kunnen zowel dit jaar als volgend jaar 24 euro vergoeding krijgen van de overheid. Dat voorstel is afkomstig van het kabinet, dat daarmee hoopt tegemoet te komen aan principiële en juridische bezwaren tegen eHerkenning.

Particulieren en de meeste ondernemers kunnen bij de Belastingdienst inloggen met het gratis DigiD. Maar bijvoorbeeld besloten en naamloze vennootschappen (bv’s en nv’s) kunnen sinds dit jaar alleen nog inloggen met de zogeheten eHerkenning, het DigiD voor rechtspersonen. Kort gezegd bestaat eHerkenning uit een gebruikersnaam, een wachtwoord en een autorisatie via sms bij het inloggen.

Principe van eHerkenning werd pas laat duidelijk

De eHerkenning moet worden aangeschaft bij commer­ciële partijen zoals KPN, die daarvoor enkele tientallen euro’s per jaar vragen. Geen schokkende bedragen, maar toch moet een bedrijf eerst betalen – de goedkoopste aanbieder doet het voor 24,20 euro per jaar – om belasting te mogen betalen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.