-8,5 miljard euro Premium Corner

Aandelenbelang van de Staat in ABN AMRO fors minder waard geworden

19 maart 2020Leestijd: 2 minuten

De meerderheid van de aandelen ABN AMRO is twaalf jaar na de na­tionalisatie nog altijd in staatshanden. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) bracht de bank eind 2015 terug naar de beurs en verkocht sindsdien drie plukken aandelen. Maar zijn opvolger Wopke Hoekstra (CDA) zit sinds zijn aantreden in oktober 2017 op zijn handen en verkocht niets. Gevolg: sinds het begin van Rutte III is dat aandelenbelang op papier 8,5 miljard euro minder waard geworden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.