Klanten Premium Corner

Nederlandse ‘grootbanken’ niet aan elkaar gewaagd

26 februari 2020Leestijd: 1 minuut

Nederlandse banken hebben de afgelopen decennia fusie na fusie doorgemaakt, met als gevolg drie dominante ‘grootbanken’. Maar klopt dat wel? Het beeld dat de term ‘grootbanken’ oproept – van drie aan elkaar gewaagde Nederlandse banken, ING, ABN AMRO en Rabobank – strookt niet met de werkelijkheid, als je kijkt naar het aantal particuliere klanten wereldwijd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.