Man van de week Premium Corner

Canadees moet Fransen en Nederlanders verenigen

11 februari 2020

Ben Smith (48) is sinds september 2018 de topman van Air France-KLM. Donderdag 20 februari presenteert hij de resultaten van de luchtvaartmaatschappij over 2019. Waarop gaan ­beleggers letten?

In de eerste plaats willen ze weten hoe het ervoor staat met het strategische plan voor de periode 2020-2024, dat in november is ontvouwd. De Canadees Smith liet toen weten dat het bedrijf in vier jaar weer tot de Europese top moet behoren. De Frans-Nederlandse combinatie loopt behoorlijk achter wat betreft de opera­tionele winstmarge. Die bedraagt 4 procent van de omzet en moet in vier jaar verdubbelen tot een niveau waarop veel concurrenten nu al zitten. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen kunnen zelfs bogen op dubbel­cijferige winstmarges. De relatief lage winst­gevendheid is vooral te wijten aan Air France, KLM doet het veel beter.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.