Op de ranglijst Premium Corner

Tweespalt over begrotingsbeleid blijft

03 september 2019

Als niemand zich aan de regels houdt, zijn er een paar mogelijkheden: de andere kant op kijken, handhaven – of de regels aanpassen. Dat laatste stellen Europese ambtenaren voor als het gaat om de begrotingsregels in de eurozone. Al jaren treden eurolanden die regels met voeten. Een begrotingstekort van hooguit 3 procent? Een staatsschuld van maximaal 60 procent? Leuk op papier, maar in de praktijk komt er weinig van.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.