Cijfer van de week Premium Corner

99 euro

06 september 2019Leestijd: 1 minuut

Een pensioenfonds dat over twintig jaar 100 euro wil uitkeren, moet daarvoor op grond van de huidige rekenregels 99 euro in kas hebben. In 1999 hoefde een fonds daarvoor slechts 29 euro aan te houden. Het verschil tussen deze bedragen in 2019 en 1999 is het gevolg van de almaar dalende rente op staatsleningen, die weer van invloed is op de rente waarmee pensioenfondsen de waarde van toekomstige uitkeringen moeten berekenen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.