Op de ranglijst Premium Corner

Britten exporteren relatief weinig naar EU-landen

11 september 2019

Het Verenigd Koninkrijk staat – als het allemaal doorgaat – aan de vooravond van de Brexit. De gevolgen voor de Britse economie van deze exit zullen groot zijn. Maar als er één land is dat het zich kan permitteren om zich los te maken van de Europese Unie (EU), dan is het wel het Verenigd Koninkrijk. Het land exporteert 48 procent van zijn goederen naar EU-landen, de overige 52 procent naar daarbuiten, zo blijkt uit cijfers van het Europees Parlement. Alleen Cyprus exporteert minder binnen de EU: 38 procent.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.