Premium Lock Zo beding je een hoger salaris

24 augustus 2018Leestijd: 3 minuten
Het is niet gebruikelijk om al bij het eerste sollicitatiegesprek over het salaris te beginnen, maar wacht er niet te lang mee. Foto: iStock

Vrouwen verdienen structureel minder dan mannen. En vragen zij om verhoging, dan boeken zij minder succes. Dat kan anders.

Aan Aegon zal het niet liggen: de verzekeraar heeft in de nieuwe cao vastgelegd dat mannen en vrouwen evenveel betaald krijgen. Het is voor het eerst dat een werkgever met een vakbond een afspraak maakt over het wegnemen van salarisongelijkheid tussen mannen en vrouwen. In het akkoord dat Aegon in juli met de bonden sloot, belooft de verzekeraar vóór 1 februari 2019 onderzoek te gaan doen naar de huidige beloning van mannen en vrouwen.

Sneller tevreden

Feit is dat vrouwen structureel minder verdienen dan mannen, zeker als ze de dertig zijn gepasseerd. Dat blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek van Business Universiteit Nyenrode en Intermediair. Vrouwen onder de 36 verdienen 4 procent minder dan mannen. Als vrouwen 36 of ouder zijn, loopt dat verschil bij een gelijk aantal gewerkte uren op tot 8 procent. Zelf zijn vrouwen vaak snel tevreden met hun salaris. Van de vrouwen vindt 56 procent dat ze een ‘rechtvaardig’ salaris verdienen, ook al ligt hun salaris lager, tegenover 50 procent van de mannen, blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog niet een account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw