Premium Lock Bob Kaptein: ‘Mijn doel is niet meer winst, maar meer lol’

13 augustus 2018Leestijd: 4 minuten
Bob Kaptein (46), eigenaar van banketbakkerij Maison Kelder.

Bob Kaptein (46) werkte zeven jaar bij een bank, maar wilde iets doen wat hij leuk vond. Nu is hij eigenaar van banketbakkerij Maison Kelder, een begrip in de regio Den Haag.

Bob Kaptein komt aanlopen in een fuchsiaroze poloshirt, over zijn blauwe overhemd. Op zijn borst prijkt het logo van Maison Kelder, de Haagse banketbakkerij waarvan hij zeven jaar eigenaar is. Hij trok het shirt niet speciaal aan voor deze gelegenheid. ‘Het is onze bedrijfskleding. Trek ik altijd aan als ik ’s ochtends binnenkom. Ik merkte in de auto dat ik had vergeten hem uit te trekken en dacht toen: ach, laat maar aan.’

Wie is Bob Kaptein?Bob Kaptein

Studeerde technische bedrijfskunde in Twente. Werkte zeven jaar bij ABN AMRO, waar hij werkprocessen optimaliseerde. Kocht in 2011 banketbakkerij Maison Kelder. Woont met vrouw en drie kinderen in Utrecht. Houdt van toerskiën. En van koken: hij deed ooit mee met de tv-kookwedstrijd Over de kook.

Mochten de werknemers van Maison Kelder destijds bang zijn geweest voor een arrogante bankier die ‘de tent’ vanuit een ivoren toren zou gaan leiden, dan was die angst ongegrond. Want bankier was hij weliswaar – Kaptein werkte zeven jaar bij ABN AMRO, waar hij werkprocessen optimaliseerde – maar arrogantie is hem vreemd.

De in zijn ogen afstandelijke cultuur bij de bank ging hem steeds meer tegenstaan. Toen hij in 2006 bijna om het leven kwam bij een lawine, besloot hij zijn hart te volgen en te gaan ondernemen. Al was dat niet zijn doel. ‘Ik wilde niet zozeer ondernemen, maar iets doen wat ik leuk vind.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw