lerarentekort Premium Corner

De juf kan niet ziek worden

14 augustus 2018

Basisscholen zoeken op de valreep nog leraren. Zelfs als dat lukt, zijn er zorgen. ‘Ik moet er niet aan denken dat de griep uitbreekt.’

De schoolvakantie is in Leiden weliswaar nog gaande, maar directeur van de Leidse basisschool Merenwijk, Ger van der Meer, is hard aan het werk. Ze zoekt voor het komende schooljaar, dat in Leiden maandag 27 augustus begint, nog één leraar voor drie dagen in de groep voor kinderen van vluchtelingen en één voor twee dagen in groep 4. ‘Mogelijk valt een collega nog uit wegens privéomstandigheden. Dan heb ik drie vacatures in te vullen,’ zegt Van der Meer (63).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.