Kunstmatige intelligentie Premium Corner

Kunstmatige intelligentie: blijven we de computer de baas?

25 juli 2018

Door de duizelingwekkende toename van data en steeds krachtigere computers neemt de invloed van kunstmatige intelligentie snel toe. Slimme algoritmes handelen op de beurs, kiezen onze muziek uit en bepalen welke route de fietsbezorger neemt. Straks ­besturen ze onze auto’s en bepalen ze wie een hypotheek krijgt. Hoever reikt hun invloed? Laten we computerrechters straffen uitdelen? Of kunstmatig intelligente artsen beslissen over leven en dood? Houdt de mens de ­controle of zijn de machines ons straks te slim af?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.