Vakantieverhuur Premium Corner

Zo verdient u uw vakantie terug

06 juni 2018Leestijd: 3 minuten

Huiseigenaren kunnen hun woning tijdens vakanties verhuren. Er is wel een aantal voorwaarden. Zo moeten ze de bank inlichten.

Wie denkt dat een vakantie altijd veel geld moet kosten, vergist zich. Wie slim is, verdient de kosten van zijn vakantie terug met de verhuur van zijn huis of appartement. Er bestaan allerlei platforms waarop u uw huis te huur kunt aanbieden, zoals Airbnb, Wimdu, HomeAway en de Nederlandse website Aanzee.com.

Huiseigenaren kunnen zelf de huurprijs bepalen, net als de ­annuleringsvoorwaarden en het aantal nachten dat ze hun woning willen verhuren. Sommige verhuursites brengen een percentage van de huuropbrengst in rekening. Airbnb rekent bijvoorbeeld 3 procent. Wimdu daarentegen vraagt geen geld voor het gebruik van het platform.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.