Huizenmarkt Premium Corner

Bouwbedrijf failliet: ‘crisis gaat nu beginnen’

01 mei 2018

Een bouwbedrijf dat failliet gaat terwijl de vraag naar kantoren en huizen groter is dan ooit? Het overkwam bouwbedrijf Moonen uit ’s-Hertogenbosch. Niet de crisis, maar de bouwhausse werd de aannemer fataal.

De toekomst van het Brabantse bouwbedrijf Moonen zag er een paar jaar geleden stralend uit. De crisis was voorbij en het bedrijf nam weer het ene na het andere bouwproject aan. Het trok zelfs de provinciale grens over en ging grote woontorens bouwen in Diemen en luxe appartementen in Amsterdam.

Maar de groei liep uit op een drama toen bleek dat de kosten van personeel en materiaal harder stegen dan het bedrijf had voorzien. Begin deze maand werd duidelijk dat Moonen niet meer in staat was om de rekeningen te betalen, waardoor een faillissement onvermijdelijk was.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.