Europa Premium Corner

Wéér geen Duitser als ECB-president?

13 maart 2018Leestijd: 2 minuten

Duitsland was aan de beurt, in 2011. Na Nederland en Frankrijk zou de Bondsrepubliek de president van de Europese Centrale Bank (ECB) mogen leveren. Maar het liep anders. De beoogde Duitse kandidaat Axel Weber stapte voortijdig op uit protest tegen de aankopen van Grieks staatsschuldpapier. Midden in de eurocrisis kreeg uiteindelijk de Italiaan Mario Draghi de prestigieuze post.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.