Gaswinning Premium Corner

Van het gas af? Dit moet u (niet) doen

29 maart 2018

De Groningse gaskraan gaat dicht en in 2050 moeten alle huizen van het gas af. Hoe kunt u zich hier het beste op voorbereiden?

Er is geen weg terug. Aangespoord door het klimaatverdrag van Parijs wil kabinet-Rutte III dat in 2050 alle 7,6 miljoen huizen zijn afgesloten van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat de huishoudens die nu op het gasnet zijn aangesloten (ruim 95 procent) andere energievoorzieningen moeten zoeken.

Daar komt bij dat de gaskraan in Groningen vanwege de aardbevingsproblematiek versneld dicht wordt gedraaid. Dit levert mogelijk al vóór 2050 problemen op aangezien de meeste cv-ketels zijn ingesteld op Gronings gas en niet op buitenlands gas, dat een hogere verbrandingswaarde heeft.

Is uw cv-ketel geschikt voor buitenlands gas? Heeft het zin om die ketel te vervangen als u sowieso wordt afgesloten van het gasnet? En is het raadzaam om nu al over te stappen op alternatieven als een warmtepomp?.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.