Loonkloof Premium Corner

Zelfde werk, zelfde salaris: meer openheid

08 januari 2018

IJsland had op 1 januari een wereld­primeur: werkgevers zijn verplicht mannen en vrouwen gelijk te betalen. Nu ligt in meer landen wettelijk vast dat gelijk werk gelijk moet worden beloond, maar in IJsland moeten werkgevers nu, op straffe van een boete, bewijzen dat mannen en vrouwen voor hetzelfde werk dezelfde beloning krijgen. Het moet de ‘loonkloof’ tussen mannen en vrouwen verkleinen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.