Cryptovaluta

Betekent deze koersval het einde van bitcoin?

22 december 2017Leestijd: 1 minuut

De bitcoin neemt vrijdag een flinke duikvlucht. Grote koersschommelingen voor de cryptovaluta zijn niet ongebruikelijk, maar de daling met bijna een kwart in een dag is fors.

Op RTL Z waarschuwt bitcoininvesteerder Dan Morehead dat de cryptomunt volgende week 50 procent lager kan staan. Tussen maandag en donderdag nam de waarde van de bitcoin ook al af met 24 procent.

De directe aanleiding voor de daling is onduidelijk, maar mogelijk nemen investeerders wat winst na de flinke stijging van de bitcoin de laatste tijd. De waarde van de digitale munt liep de laatste tijd steeds sneller op tot tegen de 20.000 dollar.

Ook andere cryptomunten dalen flink

Ter vergelijking: begin deze maand moest de mijlpaal van 10.000 dollar nog worden bereikt. En aan het begin van het jaar was een bitcoin nog ongeveer 1000 dollar waard. De waarde van de bitcoin liep steeds sneller op naarmate de hype rond digitaal geld toenam en speculanten hun kans roken.

Ook andere grote digitale munten als ethereum, bitcoin cash en litecoin stegen de laatste tijd flink. Die kleine broertjes van de bitcoin gingen de laatste 24 uur echter ook allemaal met minimaal 25 procent omlaag.

Drie dagen geleden zei de Zweedse medeoprichter van bitcoin.com Emil Oldenburg tegen website Breakit dat hij het vertrouwen in de cryptomunt volledig is verloren en al zijn bitcoins verkocht heeft. Op bitcoin.com kunnen mensen de cryptomunt kopen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.