Amazon verbetert bezorging in Nederland

08 november 2017Leestijd: 2 minuten
Een distributiecentrum van Amazon

Webwinkel Amazon gaat met zijn dienst Prime de concurrentie met de Nederlandse webwinkels Coolblue en bol.com opvoeren. Amazon belooft voortaan al zijn producten binnen één tot twee dagen te bezorgen.

Het was voor Nederlandse klanten van Amazon al mogelijk om te bestellen op een vertaalde versie van de Duitse Amazon-site; voor boeken is er al een Nederlandse website. Bezorging kon wel een aantal dagen duren. Met de lancering van Amazon Prime wordt de bezorgtijd teruggebracht tot één of twee dagen, afhankelijk van het product dat wordt besteld.

Naast bezorging ook videostreaming

Amazon Prime is een lidmaatschapsprogramma dat meer omvat dan alleen snelle bezorging. Voor een vast bedrag per maand krijgen leden toegang tot de videostreamingdienst van Amazon, een gameplatform, een opslagdienst voor foto’s en de wereldwijde online-uitverkoopdag van Amazon, Prime Day.

De onbeperkte gratis bezorging die bij Prime hoort, is niet uniek: het Nederlandse Coolblue biedt dit ook aan. Webwinkel bol.com rekent klanten nog wel bezorgkosten voor bestellingen onder de 20 euro.

Geen extra banen in Nederland

Amazon heeft geen plannen om een distributiecentrum in Nederland te openen. Volgens Amazon is dit voor snelle bezorging niet nodig, omdat in Duitsland en Frankrijk distributiecentra dicht bij de grens staan.

Amazon denkt nog niet aan fysieke winkels in Nederland, zoals concurrent Coolblue die heeft in vijf steden. De lancering van Prime levert in Nederland voorlopig geen extra banen op. Dit kan veranderen als Amazon bezorgen op dezelfde dag mogelijk wil maken, wat al mogelijk is in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.