#Podcasts

Zo gaat het echt met Griekenland

15 september 2017Leestijd: 1 minuut

Nederland leende met andere eurolanden miljarden euro’s uit aan Griekenland. Nu zegt de premier, Alexis Tsipras, dat het land geen noodhulp meer nodig heeft en zelfs op de financiële markten kan gaan lenen. Niet alle voortekenen zijn gunstig.

De stemming is opperbest in Griekenland. ‘Na acht jaar kunnen we verder zonder steunpakketten en verstikkende controle’, zei premier Alexis Tsipras eind vorige week.

De Griekse economie groeit dit jaar met 2 procent, verwacht het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat geeft ruimte voor belastingverlagingen én vertrouwen om weer op de internationale financiële markten te gaan lenen.

Michiel Dijkstra: ‘Het gaat in Griekenland niet zo goed als het lijkt’

Dit terwijl Griekenland nog een staatsschuld van 320 miljard euro heeft – grotendeels aan andere eurolanden – en het zakendoen er nog altijd erg moeilijk is. Tsipras lijkt te optimistisch.

Chef van de economieredactie Jean Dohmen en economieredacteur Michiel Dijkstra bespreken hoe het gaat in Griekenland, en hoeveel schuldeisers nog van het land mogen verwachten.

Lees meer van Michiel Dijkstra: Straf voor man die het Griekse begrotingstekort correct berekende is idioot.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.