Belastingherziening Premium Corner

Vlaktaks? Reken je vooral niet rijk

07 september 2017

Het V-woord is weer gevallen.  Aan de formatietafel, waar VVD, CDA, D66 en ChristenUnie spreken over een nieuw kabinet, is gesproken over de invoering van een vlaktaks. Wie zich verheugt op lagere belastingtarieven, kan de champagne beter niet te vroeg ontkurken.

De discussie over de vlaktaks duikt met enige regelmaat op, maar tot invoering ervan is het nooit gekomen. Bij een vlaktaks worden de oplopende, progressieve tarieven vervangen door één vast belastingtarief. Een aantal landen in het oosten van Europa heeft zo’n vlaktaks. Bulgarije, waar belastingbetalers een vast tarief van 10 procent betalen, is daar een voorbeeld van.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.