#Belastingen Premium Corner

Verwijderen onterechte BKR-registratie wordt makkelijker

18 september 2017

Minister Dijsselbloem wil dat het nog dit jaar makkelijker wordt om een onterechte BKR-registratie te laten schrappen. Consumenten worden nu de dupe van de maatregelen van het BKR om misbruik tegen te gaan.

Consumenten krijgen vaak geen hypotheek als het BKR-systeem aangeeft dat er een betalingsachterstand is, ook al is het openstaande bedrag heel klein. Het BKR speelt zelf geen rol in het weigeren van een hypotheek, maar maakt het nu wel te lastig om een onterechte melding te laten verwijderen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.