Valuta Premium Corner

Trumps munt onder druk: komt dollar in gevaar?

05 september 2017

De dollar is dé munt voor internationale handel en een veilige haven voor investeerders. Dit najaar kan die status in gevaar komen.

Waarschijnlijk staan weinigen erbij stil hoeveel invloed de Amerikaanse dollar op hun leven heeft. Maar als de dollarkoers onverwacht daalt, zoals dit jaar gebeurde, ondervindt iedereen daar direct of indirect de gevolgen van.

In januari was 1 dollar 95 eurocent waard. Veel valutahandelaren gingen er toen van uit dat hij misschien wel meer waard zou worden dan de euro. Inmiddels is een dollar nog maar 84 eurocent waard. Een daling van ruim 10 procent.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.