Bedrijven

Topman AkzoNobel Büchner stopt vanwege gezondheid

19 juli 2017Leestijd: 1 minuut

Topman Ton Büchner van AkzoNobel legt per direct zijn functie neer om gezondheidsredenen. Zijn opvolger bij het verf- en chemieconcern is al bekend.

Wat Büchner precies onder de leden heeft, wilde president-commissaris Antony Burgmans in een toelichting niet zeggen. De Belg Thierry Vanlancker volgt Büchner op. Vanlancker was verantwoordelijk voor de divisie Specialty Chemicals.

Büchner kampte eerder met een burn-out

Büchner (52) was sinds 2012 werkzaam bij AkzoNobel. Hij lag er aan het begin van zijn periode bij AkzoNobel ook al een paar maanden uit vanwege gezondheidsproblemen. Hij kampte toen met een burn-out. Of dat nu ook het geval is, wilde Burgmans niet zeggen.

Wel zei Burgmans dat Büchner deze keer niet zal terugkeren. De gezondheidsproblemen waren tot enkele dagen geleden niet bekend bij Burgmans en Büchner legde zijn functie pas dinsdag neer. Dat al direct een vervanger klaarstond, is volgens Burgmans logisch in een bedrijf dat rekening houdt met onverwachte ontwikkelingen.

AkzoNobel doelwit van overnamepogingen

Burgmans zwaait Büchner lof toe voor de ‘significante verbetering’ van de prestaties van het bedrijf. De winstgevendheid van AkzoNobel is door het ‘uitstekende leiderschap’ van Büchner tot recordhoogte gestegen, aldus de president-commissaris.

AkzoNobel was recent het doelwit van overnamepogingen door de Amerikaanse branchegenoot PPG. De rechter wees eind mei alle eisen af van een groep opstandige aandeelhouders die wil dat Akzo wordt overgenomen door PPG. Dat bedrijf trok zich uiteindelijk terug.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.