Banken

Nieuwe speler: Brand New Day krijgt bankvergunning

10 juli 2017Leestijd: 1 minuut

Voor de tweede keer hebben Kalo Bagijn en Thierry Schaap, oprichters van BinckBank, een bankvergunning weten te krijgen. Pensioenaanbieder Brand New Day wil nu ook met spaarproducten komen.

De bankvergunning, verstrekt door De Nederlandsche Bank, helpt Brand New Day de dienstverlening aan klanten te verbeteren, aldus Bagijn en Schaap.

Verzekeraars hebben het zwaar: nog meer kommer en kwel in het verschiet

Strenge regels

‘Vanaf het begin van Brand New Day was duidelijk dat als we een volwaardig pensioenproduct willen bieden, bankactiviteiten daar onderdeel van moeten zijn,’ zegt Bagijn tegen RTL Z. ‘Het was noodzakelijk, veel mensen willen sparen.’

De spaarproducten die Bagijn wil aanbieden, mogen alleen worden verstrekt door een bank. Eerder kreeg Bagijn met BinckBank een vergunning in 2003. ‘Dat was ruim voor de financiële crisis. De regels zijn nu veel strenger,’ aldus Bagijn.

Kosten laag

Een belangrijke stap in de nieuwe strategie van Brand New Day was de overname van de bankactiviteiten van de Duitse verzekeraar Allianz. Die overname is rond, kondigde het bedrijf maandag aan. Dat betekent dat het vermogen stijgt naar 2,2 miljard euro. Zonder Allianz telt Brand New Day 150.000 klanten. Het bedrijf is verantwoordelijk voor 1,7 miljard euro aan vermogen.

Brand New Day biedt pensioenproducten aan tegen zeer lage kosten. Bagijn en Schaap geven echter geen enkele garantie en dragen dus geen risico. Bagijn zegt verder te concurreren met grote banken door ‘alles via internet en apps’ te doen. Zo houdt de nieuwe bank de kosten laag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.