Bedrijven Premium Corner

Hoe in Waalwijk de geur van leer nooit verdween

29 mei 2017

Het verleden als schoenenstad is in Waalwijk overal zichtbaar. De meeste fabrieken ­gingen in de loop der jaren dicht, maar het leer ­verdween nooit helemaal uit de stad, nu vooral ­bekend door de pakjes van Bol.com.

‘Kijk, hier hebben we een designstuk uit Italië, en hier staan onze nieuwe aanwinsten uit Brazilië.’ Zeger van ­Olden (42) van galerie Morentz toont trots de imposante verzameling design­meubels uit de jaren dertig tot en met zeventig, opgesteld in de voormalige fabriekshal van schoenfabrikant Van Haren in het Brabantse Waalwijk. Nu worden er exclusieve meubels verscheept voor klanten in New York, Londen, Parijs. De ruime showroom is ondergebracht in de voormalige kantine waar de schoenmakers ooit hun boterhammen aten. Hun noeste koppen zijn vereeuwigd op de metershoge fresco’s in de ontvangsthal.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.