economie Premium Corner

Muntunie zonder noodventiel: zoveel kost de euro

03 mei 2017Leestijd: 2 minuten

De zomer van 1992 had een les moeten zijn. Een renteverhoging van de Bundesbank om de inflatie na de Duitse eenwording in te perken, leidde tot een kortstondige crisis. Landen hadden afgesproken de wisselkoersen tussen munten stabiel te houden. En om de wisselkoers met de Duitse mark gelijk te houden, hadden de andere centrale banken ook de rente moeten verhogen. Maar dit zou de economie onder druk zetten. Als lenen duurder wordt, geven mensen minder uit.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.