economie

Robert Moszkowicz dreigt met actie na aanhouding voor fraude

11 november 2016Leestijd: 1 minuut

Robert Moszkowicz, het ‘zwarte schaap’ van de bekende advocatenfamilie, is opgepakt voor fraude. Moszkowicz, die tegenwoordig als belastingadviseur en jurist werkt, wordt verdacht van gesjoemel met zijn boekhouding en gerommel met omzetbelasting.

De voormalige advocaat is inmiddels weer vrijgelaten, maar wordt nog steeds verdacht, meldt De Telegraaf. De advocaat heeft een nacht in de cel gezeten en zegt nu gepaste stappen te willen nemen na de aanhouding, die woensdag plaatshad. Hij beweert ‘ongegrond’ te zijn opgepakt.

AMSTERDAM - Portret van advocaat Robert Moszkowicz. ANP EVERT ELZINGALees ook: het verhaal van Robert Moszkowicz is hard en hartverscheurend

‘Abusievelijk’ aangehouden

De misdaadwebsite Vlinderscrime meldt dat Moszkowicz vindt dat hij ‘abusievelijk’ is aangehouden. ‘Op het daartoe gepaste moment’ zal de oud-advocaat ‘gepaste maatregelen’ nemen.

Het Openbaar Ministerie weigert te bevestigen dat het inderdaad om Moszkowicz gaat, maar heeft wel aangegeven dat een 63-jarige man uit Monnickendam is aangehouden op verdenking van fraude met omzetbelasting. Moszkowicz woont zelf in Monnickendam en de 63-jarige jurist zou zijn aangehouden vanwege praktijken in zijn kantoor in Amstelveen.

Uit het ambt gezet

Daarnaast is een 70-jarige man uit Nieuwegein aangehouden, maar het OM wil ook over die aanhouding geen verdere details vrijgeven. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) onderzoekt de zaak, onder leiding van het Functioneel Parket.

Het OM heeft al eerder twee onderzoeken gestart naar de zaken van Robert Moszkowicz. In 2014 en in 2008 werd hij beschuldigd van oplichting, maar het is nooit tot een veroordeling gekomen. Wel mag hij, net als zijn broer Bram Moszkowicz, het vak van advocaat niet meer uitoefenen, wegens ‘onbehoorlijke praktijkvoering’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.