economie Premium Corner

Meer betalen: zorgpremie valt komend jaar tegen

21 november 2016Leestijd: 2 minuten

Zorgpremie stijgt

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) sprak in september 2016 de verwachting uit dat de zorgpremie in 2017 met zo’n 3,50 euro per maand zou stijgen tot gemiddeld 103 euro per maand. Maar na jaren waarin de zorgverzekeraars de minister positief verrasten door de premie lager vast te stellen dan zij voorspelde, valt het dit keer tegen. De stijging verschilt per verzekeraar, maar bedraagt al snel 7 tot 12 euro per maand. Het eigen risico blijft gelijk op minimaal 385 euro per jaar.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.