economie Premium Corner

Te koop: het huis waar Unilever werd opgericht

05 oktober 2016Leestijd: 2 minuten

In 1888 liet margarinefabrikant Anton Jurgens een statige villa bouwen in Oss. Twee deuren verderop bouwde concurrent Samuel van den Bergh een minstens zo imposant pand. De zonen van de aartsrivalen besloten te gaan samenwerken. ‘In deze woon­kamer werd Unilever opgericht,’ vertelt Mike Doyle (58), de huidige eigenaar van Villa Jurgens.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.