Nintendo komt met nieuwe spelconsole: dit moet u weten

20 oktober 2016Leestijd: 2 minuten
Foto: Nintendo

De Japanse fabrikant Nintendo heeft een nieuwe spelconsole gepresenteerd: de Switch. De opvolger van de Wii moet het noodlijdende bedrijf er weer bovenop helpen.

De Switch is een twee-in-een console. Het is allereerst een draagbare spelcomputer, ongeveer ter grootte van een tablet, met twee controllers. Maar de Switch kan door middel van een docking station ook worden aangesloten op tv. Gamers kunnen dus overal en altijd spelen, zo schrijft Nintendo in een aankondiging.

Nieuwe games als Mario Kart
Een reeks grote game-ontwikkelaars heeft aangekondigd spellen te gaan maken voor de Switch, waaronder EA, Ubisoft, Sega en Warner Bros. Hoewel weinig bekend is over welke games precies zullen worden gemaakt, zal Nintendo zelf in elk geval Mario Kart en een nieuwe Mario game uitbrengen.

De Switch moet de laatste versie van de Wii doen vergeten. De Wii U, de opvolger van de zeer populaire bekende spelcomputer, werd amper verkocht: zo’n 13 miljoen keer. Ter vergelijking: Sony’s Playstation 4 ging al 40 miljoen keer over de toonbanken. Analisten dachten dat de nieuwe Wii niet genoeg verschilde van zijn voorganger, en dat veel Nintendo-fans niet het idee hadden dat het apparaat de moeite waard was.

Console moet bedrijf uit rode cijfers halen
De nieuwe Switch moet in maart 2017 uitkomen. Een hoop details zijn nog niet bekend: zo wil Nintendo nog niets zeggen over de prijs of over de grafische prestaties. Ook is het niet bekend welke online diensten worden aangeboden.

Nintendo verkeert financieel gezien in zwaar weer. In het eerste kwartaal van dit jaar maakte het Japanse bedrijf iets minder dan 50 miljoen dollar verlies. Toen Pokémon Go een grote hit werd, dachten aandeelhouders dat het bedrijf er weer snel bovenop zou krabbelen. De financiële impact van het gratis Pokémonspel wordt echter ‘beperkt’ ingeschat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.