economie

McGregor hoopt op nieuwe start met faillissement

28 juni 2016Leestijd: 1 minuut

McGregor heeft op dinsdag faillissement aangevraagd voor verschillende onderdelen van het modehuis. Eerder kreeg het bedrijf al uitstel van betaling.

Het gaat om de McGregor-winkels en die van Adam Menswear en outdoormerk Gaastra.

Met het faillissement hoopt het bedrijf dat het kan overleven onder een nieuwe eigenaar. De schuldeisers werken samen met de top van het bedrijf aan een doorstart. Zo hopen de partijen een groot deel van McGregors 1.200 werknemers in dienst te kunnen houden.

Belangstelling

Volgens McGregor hebben binnen- en buitenlandse bedrijven ‘serieuze belangstelling’ voor het modehuis getoond. Het verkoopproces zou zelfs binnen twee weken kunnen worden voltooid.

De kleding van McGregor-merken wordt in meer dan drieduizend winkels verkocht. Het bedrijf zelf is eigenaar van honderdvijftig winkels en heeft  tweehonderd kleine pop-up-shops in grotere winkels. Voorlopig blijven de winkels van McGregor en de merken van het bedrijf gewoon open. Ook de webshops blijven voorlopig open.

Schuldenvrij

In 2015 kondigde het modehuis nog aan schuldenvrij te zijn, maar het bedrijf kampt duidelijk met aanhoudende problemen. Tegenover de omzet van 231 miljoen euro stond vorig jaar een verlies van 26 miljoen.

McGregor is het zoveelste kledingbedrijf dat in de problemen is gekomen. Veel warenhuizen en kledingzaken zijn zelfs volledig van de winkelstraat verdwenen. Retail-bedrijven hebben moeite met het veranderende winkelgedrag van Nederland: steeds meer producten worden online gekocht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.