economie

Zo maakt Avantium duurzaam plastic

06 mei 2016Leestijd: 1 minuut

Onderzoeksinstituut Avantium heeft technologieën ontwikkeld waarmee het plastic kan maken zonder fossiele grondstoffen.

De kunststof bestaat geheel uit plantaardige grondstoffen die door het bedrijf worden hergebruikt, waardoor het geen aardolie nodig heeft. ‘We zien dat consumenten steeds kritischer worden over duurzaamheid,’ zegt Tom van Aken, de CEO van Avantium.

Avantium is genomineerd voor de Publieksaward van Elsevier Juist. Bekijk hier de genomineerde bedrijven en stem op jouw favoriete onderneming.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.