Premium Lock Kaaskoppen moeten fiscaal in de pas lopen

14 december 2017Leestijd: 4 minuten
'AFP'

Columnist Hans van den Hurk las de nieuwsberichten over Nederland als fiscale dwarsligger in Europa, en vroeg zich af hoe dat nieuws in de wereld was gekomen.

 

Het was een kille decemberavond toen Commissievoorzitter Jean Claude Juncker (JC voor intimi en God voor zijn ambtenaren) en zijn belastingcommissaris Pierre Moscovici gezamenlijk de nieuwe wildkaart van hun favoriete restaurant wilden testen. Moscovici maakte zich zorgen over de Nederlanders die niet meer belastingsoevereiniteit aan Brussel willen overdragen en had Juncker uitgenodigd.

 

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

‘JC, ik maak me grote zorgen,’ voer Moscovici uit. ‘Die stomme arrogante kaaskoppen in Den Haag willen maar niet naar ons luisteren. Ze willen geen Europese minister van Financiën. Sterker nog ze willen niet eens meedoen met verdere belastingharmonisatie.’

Liever een Hongaar

‘Hou maar op’, antwoordde JC getergd. ‘Ik word er ook simpel van. Dan beweren ze ook nog dat die lachebek van Rutte mij zou kunnen opvolgen. Ik heb nog liever een Hongaar. Pierre, zeg maar gewoon dat Nederland dwars ligt in de strijd tegen belastingontwijking. De politiek gelooft op dit gebied alles wat we hierover zeggen. Weten zij veel.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw