Premium Lock Fiscus doet steeds langer over een ingediend bezwaarschrift

28 november 2018Leestijd: 3 minuten
'De Belastingdienst heeft blijkens de jurisprudentie de bedrijfsopvolgingsregeling tegen heug en meug uitgevoerd.' Foto: ANP.

De Belastingdienst voldoet al jaren niet meer aan de norm voor het tijdig afhandelen van een bezwaarschrift. Een bezwaar moet in principe binnen zes weken worden afgehandeld, dit lukt de fiscus steeds minder goed.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Op 1 oktober was slechts 80 procent van de ingediende bezwaarschriften op tijd afgehandeld, dus binnen zes weken. Er is afgesproken dat minimaal 90 procent van de bezwaren tijdig wordt afgehandeld, de Belastingdienst haalt dit percentage al sinds 2013 niet meer.

Het gaat om een gemiddelde over alle ingediende bezwaarschriften. Bij de inkomstenbelasting (IB) is het werkelijke percentage nog lager, maar 74 procent van de bezwaren was op 1 oktober 2018 binnen zes weken afgehandeld.

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën (D66) onderneemt nu actie om te zorgen dat er meer bezwaarschriften binnen de vereiste zes weken worden afgehandeld.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw