Jean Dohmen

Jean Dohmen werkte van 2010 tot 2018 voor Elsevier Weekblad. Hij leidde de redactie economie en schreef daarnaast over belastingen, personal finance en de huizenmarkt. Dohmen is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Monnickendam.

Dohmen studeerde van 1987 tot 1991 Rechten aan de Universiteit Maastricht. Hij legde zich in de doctoraalfase toe op internationaal en Europees recht en politicologie. In het kader van zijn studie deed Dohmen ook enige tijd rechtsvergelijkend onderzoek aan de Humboldt Universität in Berlijn.

Portefeuille

  • Economie
  • Fiscaal beleid, belastingen
  • Personal finance
  • Huizenmarkt
  • Biografie

Dohmen studeerde van 1987 tot 1991 Rechten aan de Universiteit Maastricht. Hij legde zich in de doctoraalfase toe op internationaal en Europees recht en politicologie. In het kader van zijn studie deed Dohmen ook enige tijd rechtsvergelijkend onderzoek aan de Humboldt Universität in Berlijn. Zijn afstudeerscriptie, Zur Regelung der offenen Vermögensfragen, schreef hij over de eigendomskwesties die speelden rond de vereniging van de Bondsrepubliek Duitsland met de communistische Duitse Democratische Republiek in 1990. Na zijn afstuderen volgde hij in 1992 de Postdoctorale Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Hij was eerder onder meer algemeen verslaggever bij Dagblad de Limburger, redacteur bij AVRO Radio 1, chef van de parlementaire redactie van het Algemeen Dagblad (AD) en adjunct-hoofdredacteur van zakenblad FEM Business. Hij werkte van 1997 tot 2006 als parlementair journalist aan het Binnenhof en schreef daar veel over algemene politieke kwesties en financiën. Op 5 mei 2002 had hij met AD-collega Milja de Zwart een spraakmakend dubbelinterview met Ad Melkert en – een dag voor zijn dood – Pim Fortuyn.

Sinds 2010 werkt Dohmen voor Elsevier Weekblad. Hij leidt nu de redactie Economie en schrijft daarnaast over belastingen, personal finance en de huizenmarkt. Dohmen is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Monnickendam.

Lees meer
Belasting Alle artikelen