Interview Premium Corner

Gouverneur Hickenlooper: ‘We fixeren ons te veel op Trump’

04 oktober 2018

John Hickenlooper (66), de Democratische gouverneur van Colorado, speelt het politieke spel anders dan veel collega’s – en denkt zo de polarisatie in de Verenigde Staten te kunnen tegengaan. ‘In mijn kantoor mag niet over Trump worden gesproken.’

‘Ah, Nederlandse media. Kom binnen, kom binnen.’ Hickenlooper staat verwoed zijn stropdas te knopen in een kleine kamer op loopafstand van het Capitool in Washington, waarin de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zetelen. De boomlange blonde politicus houdt niet zo van stiltes – en vult ze graag zelf op.

‘Ik ben van Nederlandse afkomst – nou ja, Fries. Mijn overgrootvader kwam vanuit Friesland naar Amerika en werd een van de jongste generaals in het leger. De familienaam was Hekkenloper, maar die is inmiddels verbasterd naar een iets Amerikaansere naam.’

De gouverneur van de staat Colorado is even in Washington voor een vergadering met grote namen uit de vastgoedwereld. Hij is een gewilde gastspreker in het circuit. ‘Hick’ krijgt hoge rapportcijfers van de inwoners van zijn staat, waar het economisch voor de wind gaat en waar de overheid al jaren een groot begrotingsoverschot heeft. In 2019 eindigt zijn termijn en zijn presidentiële aspiraties worden gekscherend ‘het slechtst bewaarde geheim van Colorado’ genoemd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.