Premium Lock Waarom niet een Miss Trans Nederland-verkiezing?

24 juli 2023Leestijd: 4 minuten
Rikkie Kolle is gekroond tot Miss Nederland. Foto: Evert Elzinga/ANP

Schoonheidswedstrijden en missverkiezingen, die zijn natuurlijk volstrekt uit de tijd, vindt Liesbeth Wytzes. Een vleeskeuring van allemaal bijna identieke vrouwen. We leken ervan af te zijn.

Is er iets belachelijker dan een schoonheidswedstrijd? Het woord alleen al! Alsof je je uiterlijk aan jezelf te danken hebt. Ja, je kunt er tegenwoordig heel wat aan versleutelen en wie weet verbeteren, maar dat is wel een beetje bedriegen natuurlijk. Iedereen weet hoe die missverkiezingen eruitzien: een parade van identiek en meestal schaars geklede vrouwen stelt zich tentoon op een podium. Allemaal lang, golvend haar en glanzende lipgloss, allemaal maat 36 en spierwitte gebitten, allemaal dragen ze jurken bezaaid met pailletten. En wie wint, mag met een maf klein kroontje op een troon zitten. Gigantische hakken en altijd een lach. Zit er eens eentje bij met kort haar, dan weet je zeker dat die niet gaat winnen. Miss World vangt 1 miljoen dollar en mag in het jaar van haar verkiezing de hele wereld rond reizen om wereldvrede te promoten.

Natuurlijk gaat het niet alleen om het uiterlijk, ben je gek! De aspirant-miss moet ook inhoud hebben, daarom is er vaak een kort filmpje met de deelnemers gemaakt, waarin ze vertellen dat ze de wereld graag een betere plaats willen maken, en dat ze zo van dieren en kinderen houden. Miss World, Karolina Bielawska uit Polen, is heel erg geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en doet mee aan een project voor daklozen. Go, Karolina!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Het is gewoon: lekkere wijven kijken en meer niet

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw