Premium Lock Het dagelijks leven bestaat uit herhaling. Fijn!

06 maart 2023Leestijd: 4 minuten
Foto: Patricia Rehe/HH/ANP

Heel vervelend als je middenin een mooie anekdote zit en je krijgt te horen dat je dat verhaal al eens aan die persoon hebt verteld, vindt Liesbeth Wytzes. Zeg dat meteen of hou je mond, en besef dat het leven grotendeels uit herhaling bestaat.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier 

In de dagelijkse omgang met anderen krijg je heel veel domme opmerkingen naar je hoofd geslingerd. Bijvoorbeeld de vraag of je boos bent. Als je het al niet was, dan word je het wel door die vraag. Dat krijg ik dus ook weleens te horen, maar dan ben ik gewoon ergens anders met mijn gedachten, in mezelf gekeerd. Dat is dus mijn gezicht, okay? En als ik boos was, zou ik het wel zeggen.

Heel vervelend is ook de vraag of iemand moe is. ‘Slecht geslapen?’ Dan weet je meteen dat je er niet uitziet en wallen als hutkoffers hebt. En als je dan geïrriteerd reageert, ben je zeker ‘met je verkeerde been’ uit bed gestapt. Mijn benen zijn allebei prima, bedankt.

Of: ‘Ben je naar de kapper geweest?’ als je haar eens wat anders zit dan de dag ervoor. Wat gaat iemand dat aan? Maar één van de allerirritantste opmerkingen die je kunt krijgen, is: ‘Ja, dat heb je al verteld.’

Dom, vergeetachtig en oud

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.