Hugo Camps Hugo Camps Premium Corner

De sportzomer van 2022 is nog net geen gekkenhuis

06 juli 2022Leestijd: 3 minuten

Wie bedacht deze overvolle sportzomer? Familiale drooglegging dreigt, schrijft Hugo Camps.

Hugo Camps (Molenstede, 1943) schrijft wekelijks een sportcolumn voor weekblad EW.

De sportzomer van 2022 is nog net geen gekkenhuis. Maar wie alles volgt, stort zijn omgeving in grote onverschilligheid. Welke genius heeft deze overvolle kalender bedacht? Welke onverlaat plant nu in de zomer een WK en een EK atletiek? We kregen al een WK zwemmen over ons heen en het EK vrouwenvoetbal komt eraan. Tussendoor is er nog de Tour de France die de mensheid drie weken lang komt overvallen met sprintsensatie. Wie vraagt dan nog om een boek? Om een gezellig uitstapje naar de Ardennen? Om het Requiem van Verdi?

Er dreigt iets van culturele en familiale drooglegging. Maar daar houdt de sport geen rekening mee – sportveld en samenleving blijven parallelle werelden. Met de bekendmaking van bondscoach Vera Pauw dat ze in een ver verleden is verkracht door een official vallen de twee voor even ­samen. In een soort routineuze verontwaardiging.

Vera Pauw

Lees deze column van Geerten Waling: Zo trots als Vera Pauw

Feminiene dimensie van de Tour

De Tour is een klassieker in volksvermaak. Alleen komt daar nu een feminiene dimensie bij. In het cyclisme zorgen de vrouwen voor aangescherpte competities. Annemiek van Vleuten is populairder dan haar mannelijke collega’s. Ook wat de prestaties betreft, is het soms aangenamer naar een koers van vrouwen te kijken. De strijd is heviger en de competitie tussen de wielerploegen is even emo­tio­neel als die bij de mannen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,60 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.