cultuur

Huiszoeking bij zanger Cliff Richard: wat is er aan de hand?

14 augustus 2014Leestijd: 1 minuut

Het huis van Cliff Richard, een van de succesvolste Britse artiesten aller tijden, is donderdagmiddag doorzocht door de politie. De zanger zelf was tijdens de huiszoeking in het graafschap Berkshire niet aanwezig.

De politie heeft niemand aangehouden en wil niet zeggen of de zanger wordt gezien als een verdachte, meldt de BBC.

Vals

De politieactie houdt verband met een mogelijk geval van misbruik in de jaren tachtig, waarbij een minderjarige jongen zou zijn betrokken. Richard, geboren als Harry Rodger Webb, is al enige tijd het mikpunt van beschuldigingen op internet.

Volgens hem zijn de beschuldigingen ‘volledig vals’. ‘Tot dusver heb ik ervoor gekozen, om er niet op in te gaan, om ze niet te voeden.’ De zanger is naar eigen zeggen op dit moment niet in Groot-Brittannië, maar heeft zijn volledige medewerking beloofd als de politie hem aan de tand wil voelen.

Monsterhit

De doorzoeking van een van de huizen van Richard, heeft niets te maken met het onderzoek naar de intussen overleden pedofiel Jimmy Savile, die zich jarenlang heeft vergrepen aan vooral jonge meisjes. Sindsdien zijn in deze zaak, bekend onder de naam ‘Yewtree‘, verschillende bekende Britten opgepakt.

Cliff Richard, die in de jaren tachtig een monsterhit scoorde met een nieuwe versie van ‘Living Doll’, treedt nog altijd op. In 1995 werd hij door de Britse koningin Elizabeth geridderd. In 2012 had hij nog een prominente rol op het jubileumconcert voor de vorstin. Hij verkocht wereldwijd maar dan 21 miljoen singles en kan rekenen op een schare trouwe fans.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.