cultuur

Waar is Waylon? Na succes Common Linnets is zanger spoorloos

28 mei 2014Leestijd: 2 minuten

Het lied ‘Calm after the storm’ werd na de tweede plek op het Eurovisiesongfestival eerder deze maand een enorme hit in Europa. Ilse DeLange en Waylon zeiden daarop erg veel zin te hebben in de optredens die zij kregen aangeboden.

Maar nu lijkt de succesvolle gelegenheidsformatie The Common Linnets al weer ontbonden.

Prioriteit

In elk geval ontbreekt Waylon bij optredens en interviews. Fans begrijpen er helemaal niets van. ‘Als je album op nummer vijf in de wereldlijst staat, geef je daar toch prioriteit aan en wil je daarvan genieten,’ zeggen liefhebbers van zijn muziek op sociale media.

Op Twitter (#waariswaylon) vragen mensen zich af waar hij toch gebleven is, zeker omdat hij op datzelfde medium al een week afwezig is.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Geruchten

Zijn afwezigheid maakt geruchten los, schrijft De Telegraaf woensdag. Zo zouden The Common Linnets zijn ‘overrompeld’ door het succes. Waylon zou afspraken hebben staan die hij na moest komen, terwijl Ilse DeLange graag het album wil promoten.

De rol van Waylon is intussen overgenomen door Jake Etheridge, een Amerikaanse artiest. Samen met hem trekt DeLange nu door Europa om het album, waaraan ook Waylon driftig meewerkte, te promoten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.