cultuur

David Letterman stopt volgend jaar met de Late Show

03 april 2014Leestijd: 1 minuut

De Amerikaanse talkshowhost David Letterman stopt volgend jaar met de presentatie van de Late Show. Letterman wordt volgende week 67 jaar en wil in 2015 met pensioen.

Letterman heeft dat donderdag bekendgemaakt tijdens de opname van het CBS-programma. De talkshowhost presenteert het programma sinds augustus 1993.

Televisie

In 1980 begon Letterman met het presenteren van The David Letterman Show bij NBC. Het programma stopte al na drie maanden, maar in februari 1982 begon hij met Late Night With Letterman, dat elf jaar op de televisie te zien was.

Hij maakte in 1993 de overstap naar CBS met de Late Show with David Letterman. Letterman kreeg de prestigieuze Kennedy Center Honor en werd een van de meest invloedrijke persoonlijkheden in de geschiedenis van televisie genoemd.

Toekomst

Wanneer Letterman precies met pensioen gaat, is niet duidelijk. ‘Ik denk dat het in ieder geval nog een jaar zal duren, maar de exacte datum zal niet in de verre toekomst liggen,’ zegt Letterman.

Eerder dit jaar stopte Jay Leno met de Tonight Show op NBC. Er is altijd concurrentie geweest tussen Letterman en Leno. Hoewel Letterman meer prijzen won, scoorde Leno beter bij het publiek.

Letterman ontvangt oud-president Jimmy Carter:

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.