cultuur

Britten de ‘meest betrouwbare’ levenspartners van Europa

28 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Wie een trouwe partner zoekt, kan zich beter wenden tot onze Britse overburen. Uit onderzoek blijkt dat de Britten het minste vreemdgaan, in tegenstelling tot de Italianen en Fransen, de grootste rokkenjagers van Europa.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de Franse datingsite Gleeden verrichtte onder 5.000 personen in zes landen in Europa.

Heilig

De Britse mannen scoorden het laagst in het onderzoek, maar bleken beslist geen heilige boontjes. ‘Slechts’ 42 procent van de mannen gaf aan er een minnares op na te houden. Van de Britse vrouwen ging bijna 30 procent vreemd.

De Britten die toch het bed in duiken met een andere man of vrouw, hebben hier achteraf vaker spijt van.

Hollande

De Italianen, samen met de Fransen houden er het vaakst een affaire op na. Maar liefst 55 procent van de mannen in beide landen zeggen seks te hebben gehad met iemand anders dan hun vaste liefdespartner.

Slechts enkele weken eerder werd de affaire onthuld van de Franse president François Hollande en de linkse activiste en actrice Julie Gayet. De romance tussen de twee zorgde uiteindelijk voor de breuk tussen Hollande en zijn voormalige levenspartner Valérie Trierweiler.

De Duitsers houden er iets meer scharrels op na vergeleken met de Britten, 46 procent gaf toe wel eens ontrouw te zijn geweest. 51 procent van de Belgen gaven dit toe, iets meer dan de Spaanse bevolking (50 procent).

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.