cultuur

Elsevier Stijlboek: leeslust, geen leeslast

02 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Wat in Elsevier staat, moet begrijpelijk, bondig, foutloos en aantrekkelijk zijn geformuleerd. Het doel is leeslust, geen leeslast.

Deze uitgangspunten zijn in 2004 uitgewerkt in een intern instructieboek voor de redacteuren en medewerkers van het weekblad. Op veler verzoek is van deze gids een uitgave gemaakt die door iedereen te raadplegen is.

Voor deze nieuwe druk is dit Stijlboek sterk uitgebreid en geheel herzien. Voor het gemak van de gebruiker is de inhoud alfabetisch geordend.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.